NYHET - ARBETSMILJÖ

Vedum prisade för arbetsmiljöarbete

Prevents årliga arbetsmiljöstipendium tilldelas i år ut till Ingela Johansson, huvudskyddsombud på Vedum Kök & Bad. Priset på 15 000 kronor delas ut årligen till en chef och ett skyddsombud som ”aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön på sin arbetsplats”. Prissumman är öronmärkt till vidare utbildning i arbetsmiljöfrågor.

17 oktober 2024
Vedum
Vedum Foto: Lars Dareberg

Prevent är en organisation som samägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK och som arbetar med att informera och utbilda om arbetsmiljö. Att arbetsmarknadens parter samverkar för att förbättra arbetsmiljön är positivt menar TMF:s arbetsmiljöexpert Åsa Samuelsson. 

- Priset delas ut både till en arbetsgivarrepresentant och till ett fackligt ombud och bygger ju på samverkan vilket är kanon. Det är viktigt att lyfta att arbetsmiljön blir bättre när man arbetar tillsammans, bra skyddsombud är en tillgång för arbetsgivare när man drar åt samma håll, säger Åsa Samuelsson och utvecklar:

- En bra arbetsmiljö ökar välbefinnandet, minskar risken för olyckor och sjukdom och gör att man blir mer effektiv och produktiv. 

Prevents hemsida finns många tips om hur man som arbetsgivare kan arbeta för att starta ett systematiskt arbete kring arbetsmiljö.

 

Utöver Ingela Johansson prisades även Malin Hedberg, arbetsmiljökoordinator på Guldfågeln i Mörbylånga.

Läs hela pressmeddelandet här.